Paša gatavots ingvera sīrups
Sastāvdaļas
- 400 g ingvera, nomizota un sagriezta mazos gabaliņos
- 300 g cukura
- 300 ml ūdens
- 5 kanēļas standziņas
- 1 tējk. krustnagliņu
- daži zvaigžņu anīsa ziedi un kardamona pogaļas
- 1 apelsīns, tikai miziņa
- 1 citrons, tikai sula
Ingvera sīrups lieti noder ziemas rītiem – izņem burciņu no ledusskapja un divas tējkarotes pievieno tējai vai citronūdenim. Uzmundrinās un palīdzēs atvairīt vīrusus. Pusdienotāju klubiņa yummy vadītājas Daigas Klipas ideja.
Pagatavošana
1
Lej ūdeni kastrolī ar biezu dibenu, ieber cukuru (daļu vari aizstāt ar brūno), uzvāri un tad verdošajā sīrupā saber ingveru un garšvielas, apmaisi un vāri 10 minūtes.
2
Lej nelielās sterilās burciņās, atdzesē un liec ledusskapī. Aukstumā tā glabāsies aptuveni nedēļu.