Shutterstock

Skābēti kāposti ar burkāniem un papriku

Sastāvdaļas
  • 5 kg kāpostu
  • 1,5 kg burkānu
  • 1 kg paprikas pākšu
  • 1 neliela selerijas sakne
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 180–190 g sāls
Gardas zupas pagatavošanai lieti noder rudenī sagatavoti un iekonservēti dārzeņi, kurus tikpat labi var izmantot arī kā salātus, ja pievieno piemērotu mērci. Par labu pamatu šādos konservos un zupās kalpo kāposti – gan svaigi, gan skābēti.

Pagatavošana

1
Bļodā samaisi saēvelētus kāpostus, rupjās skaidiņās sarīvētus burkānus, strēmelēs sagrieztas paprikas pākstis bez sēklām, salmiņos sagrieztu selerijas sakni un sakapātus zaļumus.
2
Pārkaisi ar sāli, vēlreiz rūpīgi samaisi un atstāj, lai 2–3 stundas ievelkas.
3
Pildi trīslitru vai lielākā burkā, pieblīvē tā, lai virspuse būtu pārklāta ar šķidrumu.
4
Pārklāj ar kāpostu lapām un uzliec slogu. Atstāj uz 3–4 dienām istabas temperatūrā, pēc tam novieto vēsumā.

Pievienot komentāru