Shutterstock

Latvijas garšu meklējot, gatavojam skābputru

Sastāvdaļas
  • 1 l ūdens
  • ½ glāzes miežu putraimu
  • ½ l rūgušpiena
Skābputra ir tradicionāls latviešu graudu un skābpiena ēdiens, kas vasarā bijis galvenais pusdienu un launaga ēdiens, ņemts līdzi lauku darbos. Mūsdienās tas bieži vien tiek piemirsts, taču velti- tas ir sātīgs un veselīgs ēdiens.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Putraimus noskalo ar aukstu ūdeni un notecini. Katlā lej ūdeni, uzvāri, lēnā straumītē ieber putraimus un maisot vāri, līdz putraimi uzbrieduši un mīksti.
2
Karstā putrā ar karoti laid pusi rūgušpiena kunkuļu. Pārējo rūgušpienu pievieno, kad putra atdzisusi. liec siltā vietā uz 24 stundām ieskābt.
3
Pirms pasniegšanas pēc izvēles vari pievienot saldu pienu vai paniņas, skābo krējumu. Glabā vēsumā (pat veselu nedēļu). Labi garšo ar jaunajiem kartupeļiem, siļķi, kraukšķīgu cūkas cauraudzīti.

Pievienot komentāru