Pildītas olas ar šprotēm
Sastāvdaļas
- 10 cieti vārītas olas
- 20 šprotes
- 2 ēd.k. sinepes
- 2 ēd.k. krējums
- sarkanie ikri
- dilles
Cilvēki cenšas uz svinību galda uzlikt dargus ēdienus un dzērienus, taču arī ar salīdzinoši maziem ieguldījumiem var pagatavot greznus un kārdinošus ēdienus.
Pagatavošana 20 porcijas
1
Olas nolobīt un sagriezt uz pusēm. Izņemt olu dzeltenumus. Olu dzeltenumus saspaidīt ar dakšiņu, pievienot sinepes un krējumu un kārtīgi visu sajaukt, līdz veidojas viendabīga masa.
2
Ar olu masu piepildīt olu pusītes. Pa virsu uzlikt vienu šproti un 1/2 tējk. sarkano ikru. Dekorē ar diļļu zariņu.