Asins desas verīns ar banāniem
Sastāvdaļas
- 300g asins desas
- 150-200g piparkūkas
- 2 banāni
- 30g sviesta
- 1/2 tējk. karija pulvera
- 1/2 tejk. ingvera pulvera
- 1 mazais čili pipars
- svaigi malts muskatrieksts
- svaigi malti melnie pipari
Pirmo reizi man ir tā, kad nevarēju izlemt vai publicēt šo recepti vai nē. Bet par cik ir daudzi, kam šī uzkoda garšoja, tad tomēr nolēmu publicēt. Man gan prasās karamelizētu banānu vietā kaut-kas skābāks, piemēram vīnogas vai āboli. Piparkūku vieta var ņemt arī krekerus, pievienot Parmezānu un zaļumus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Piparkūkas sasmalcināt ar gaļas āmurīti vai
mīklas rulli.
Banānus nomazgāt un sagriezt ripiņās 2-3 cm biezas.
Pannā izkausēt sviestu, pievienot cukuru, garšvielas, un karamelizēt banānu ripiņas apmēram 1-2 min no katras puses.
Banānus nomazgāt un sagriezt ripiņās 2-3 cm biezas.
Pannā izkausēt sviestu, pievienot cukuru, garšvielas, un karamelizēt banānu ripiņas apmēram 1-2 min no katras puses.
2
No asins desas noņemt ādu, ar dakšu saspaidīt un
apcept pannā bez taukiem.
Glāzītēs sakārtot slāņos asins desu, cepumus un banānus.
Avots - "Веррины, или Закуски и десерты в бокале"
Glāzītēs sakārtot slāņos asins desu, cepumus un banānus.
Avots - "Веррины, или Закуски и десерты в бокале"