Shutterstock

Marinēti redīsi ar ingveru

Sastāvdaļas
  • 5 buntītes redīsu
  • 5 cm liels ingvera saknes gabaliņš
  • 400 ml maiga baltvīna etiķa vai rīsu etiķa
  • 300 g brūnā cukura
  • 250 ml ūdens marinādei + ūdens apliešanai
  • 1 tējk. sāls
Āzijas zemēs redīsus un rutkus labprāt ēd vairāk vai mazāk pikanti marinētus – kā piedevas, kā salātus, arī siltā veidā vienus un kopā ar citiem dārzeņiem. Pagatavošana ir ļoti vienkārša, taču īstās garšas iegūšanai ieteicams vismaz diennakti pamarinēt. Redīsi, kas apkaisīti ar sāli un pēc pārdesmit minūšu ilgas iestāvēšanās nospiesti, ir ēdami uzreiz.

Pagatavošana

1
Ingveru nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās. Redīsus saēvelē ļoti plānās šķēlītēs.
2
Redīsus aplej ar verdošu ūdeni un uzreiz arī nolej. Atstāj, lai atdziest.
3
Marinādei paredzēto ūdeni uzkarsē, bet neuzvāri, pieber cukuru un sāli un maisi, līdz izkūst. Pielej etiķi.
4
Redīsus liec mazās burciņās, pievieno ingveru, pārlej ar marinādi. Uzliec vāciņus un ļauj vismaz diennakti ievilkties.

Pievienot komentāru