Shutterstock

Kā ātri un vienkārši padarīt krekerus par gardu uzkodu?

Sastāvdaļas
Krekerus, galetes, sausmaizītes, arī lielos kukurūzas čipsus, gabalos salauzītu un viegli apgrauzdētu lavašu un tortiljas, izmantojot dažādus pildījumus, var viegli padarīt par gardu uzkodu.

Pagatavošana

1
Ko izmantot pildījumam? Svaigo sieru, papriku un tomātus. 2 iztīrītas dzeltenās paprikas pākstis sagriez smalkos gabaliņos, samaisi ar 100 g svaigā siera, sāli un pipariem. Uzsmērē uz 8 krekeriem. 4 tomātus sagriez šķēlītēs un liec uz siera. Pārkaisi ar pipariem un sakapātu svaigu baziliku.
2
Biezpienu, bietes un ābolus. 150 g biezpiena sakul ar 30 g gatavu mārrutku un uzzied uz 8 krekeriem. 1 ābolu un 100 g marinētu sarkano biešu sagriez plānās šķēlēs un kārto uz biezpiena krēma. Apslaki ar citrona sulu un pārkaisi ar diedzētiem kressalātiem.
3
Skābo krējumu un gurķus. Salātu gurķi saēvelē plānās šķēlītēs. Ēdamkaroti ļoti smalki sakapātu diļļu samaisi ar 100 g skābā krējuma, sāli un pipariem un uzzied uz 8 krekeriem. Virsū kārto gurķu šķēlītes un vēlreiz pārkaisi ar sāli un maltiem pipariem.
4
Mājas sieru un redīsus. 8 redīsus pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs. Sarūpē 2 ēdamkarotes smalki sakapātu maurlociņu. 250 g mājas siera uzsmērē uz 8 krekeriem, virsū kārto redīsu šķēlītes. Pārkaisi sāli un piparus, dāsni uzber maurlociņus.
5
Burkānus un piparmētras. 300 g burkānu sarīvē smalkās skaidiņās. Pusei apelsīna norīvē miziņu, pēc tam no apelsīna izspied sulu. Burkānus samaisi ar miziņām, sulu, tējkaroti eļļas (labi der sezama eļļa), 2 ēdamkarotēm ļoti smalki sakapātu piparmētru, sāli un pipariem un uzsmērē uz 8 krekeriem.

Pievienot komentāru