Marinēta melone desertam un gaļas ēdieniem

Sastāvdaļas
  • 1 gatava melone (aptuveni 800 g)
  • 50 g cukura
  • 1 prāvs laims
  • 1 prāvs ingvera saknes gabals (5–6 cm)
  • 6–8 piparmētras zariņi
  • 450 ml ūdens
Šādi marinētas melones vienlīdz labi garšo vienas pašas, desertā ar saldējumu, ar dažādiem krēmiem un arī kā piedeva sāļiem ēdieniem – šķiņķim, ceptai gaļai, cepetim, zivij. Nav paredzēta ilgai uzglabāšanai, taču pirms likšanas galdā ieteicams ļaut vismaz diennakti iemarinēties.

Pagatavošana

1
Katlā uzvāri ūdeni ar cukuru un uz lēnas uguns turpini vārīt 5 minūtes.
2
Ingveru nomizo un smalki sakapā. Laimam nomizo plānu miziņu (1 cm platās strēmelītēs), pēc tam laimu pārgriez uz pusēm un izspied sulu. Piparmētrām noplūc lapiņas.
3
Ingveru, laima sulu un piparmētras pievieno sīrupam un atdzesē.
4
Meloni pārgriez uz pusēm, izņem sēklas, nomizo un sagriez 1 cm biezās šķēlēs vai arī gabaliņos.
5
Iepildi burkās, pārlej ar sīrupu un aizvāko. Uzglabā ledusskapī.

Pievienot komentāru