Ābolu sinepes

Sastāvdaļas
  • 3 ēdk. sinepju pulvera
  • 2 ēdk. šķidra medus
  • 2 lieli āboli
  • 50 ml laba ābolu etiķa
  • ½ tējk. sāls
  • malti melnie pipari
Sinepes vari pagatavot gan no sēklām, ko samaļ kafijas vai garšvielu dzirnaviņās, gan no veikalā pirkta sinepju pulvera. Jo smalkāku sinepju pulveri izmantosi, jo viendabīgākas konsistences sinepes tev sanāks. Vēlamo pikantuma pakāpi vari iegūt, pievienojot vairāk vai arī mazāk sinepju pulvera. Izteiksmīgāka garša būs sinepēm, kas gatavotas no skābeniem āboliem.

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni sasildi līdz 200 grādiem. Katru ābolu atsevišķi ietin alumīnija folijā. Liec krāsnī un cep 20–30 minūtes.
2
Izceptos ābolus atdzesē, nomizo un ar karoti liec mīkstumu bļodiņā. Pievieno medu un rūpīgi sakul vai sablendē.
3
Cītīgi maisot, pievieno sinepju pulveri – tā, lai izveidojas glīta viendabīga konsistence. Iepildi burciņā.
4
Mazā katliņā ielej etiķi, pieber sāli un piparus, uzvāri un mazliet atdzesē.
5
Sparīgi maisot sinepes, lej klāt etiķi. Burciņai uzliec vāku un ievieto ledusskapī, lai 3–4 dienas ievelkas.

Pievienot komentāru