Pixabay.com

Kraukšķīgie frī kartupeļi 1

Sastāvdaļas
  • 750 g kartupeļu
  • 1 litrs eļļas
  • sāls
  • malta paprika pēc garšas
Kartupeļi ir fritēšanas klasika, taču tikpat labi var fritēt arī burkānu, kāļu, biešu, seleriju un pētersīļu saknes, kā arī pastinaku salmiņus un pārkaisīt ar tādām garšvielām, kas vislabāk garšo.

Pagatavošana

1
Nomizotus un rūpīgi nosusinātus kartupeļus sagriez 1 cm biezos un 4–5 cm garos salmiņos.
2
Eļļu sakarsē līdz 180 grādiem. Kartupeļus pa porcijām liec drāšu grozā, iegremdē eļļā un cep 4 minūtes.
3
Izņem laukā, uz papīra dvieļa notecini un nosusini lieko eļļu. Pārkaisi ar sāli un papriku.

Pievienot komentāru