Kartupeļu salāti ar majonēzes un jogurta mērci
Sastāvdaļas
- 1 kg nešķīstošu baltu kartupeļu
- 100g loku
-  
- Mērcei:
- 4 ēd.k. baltvīna etiķa
- 175g majonēzes
- 75-100g jogurta bez piedevām
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Kartupeļu salāti garšo visiem un ir lieliski piemēroti kopīgai ģimenes ēdienreizei, grila viesībām un zviedru galdam. Šajā variantā ierastās
majonēzes vietā izmantota pikanta majonēzes un jogurta mērce.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus nomazgā un 25-30 min vāra sālsūdenī.
Nokāš ūdeni, atstāj apžūt. Kartupeļus nomizo un vēl
karstus sagriež šķēlēs.
Sīpolus nomazgā un smalki sagriež.
Mērcei sajauc etiķi, majonēzi, jogurtu, smalki sakapātus lokus, sāli un piparus. Padzesētos un vēl siltos kartupeļus iejaus mērcē. Salātus pilnībā atdzesē, laiku pa laikam tos apmaisot. Pasniedz pārkaisot ar zaļiem lociņiem.
Sīpolus nomazgā un smalki sagriež.
Mērcei sajauc etiķi, majonēzi, jogurtu, smalki sakapātus lokus, sāli un piparus. Padzesētos un vēl siltos kartupeļus iejaus mērcē. Salātus pilnībā atdzesē, laiku pa laikam tos apmaisot. Pasniedz pārkaisot ar zaļiem lociņiem.