Vistas salāti ar kariju
Sastāvdaļas
- 400g vistas fileja
- 2 selerijas kāti
- 40g kinza
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 100g mājas majonēze
- 100g dabīgs jogurts
- 1 tējk. karija pulveris
- malta sarkanā paprika
- sāls
Aktieris Harisons Fords ir veselīga dzīvesveida piekritējs. Kādā no ASV kulinārijas šoviem izcilais aktieris šos salātus nodēvēja par viegli pagatavojamiem un īpaši gardiem. Nogaršojiet arī jūs.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pagatavot mērci: majonēzi sajaukt ar jogurtu, smalki sakapātu sīpolu, kariju, pievienot pēc garšas
sāli, apsegt trauku ar vāku vai pārtikas plēvi un ielikt ledusskapī līdz pasniegšanai.
2
Vistas fileju, pārliet ar vārošu ūdeni tā, lai
fileja būtu tikko apsegta, uzvārīt, noņemt putas,
pievienot sāli, apsegt ar vāku un vārīt uz
nelielas uguns 12-15 min. līdz fileja ir gatava.
Katliņu noņemt no uguns un atdzesēt fileju ar
visu buljonu nenoņemot vāku līdz pilnīgai atdzišanai apm. 30 min. Fileju izņemt un sagriezt strēmelītēs (buljons nebūs nepieciešams).
3
Seleriju sagriezt plānās šķēlītēs. Seleriju sajaukt ar smalki sakapātu kinzu un seleriju, pievienot mērci un papriku un visu sajaukt.
Pasniegt nekavējoties.