Kā tad svētki bez rasoliņa? Nekā – jāņem un jāpagatavo! (Foto: Normunds Baranovskis, no Mammamuntetiem.lv arhīva)

Olivjē salātu recepte - Latvijā to sauc par rasolu 1

Sastāvdaļas
  • 400 g vārītas vistas filejas
  • 400 g vārītu kartupeļu
  • 300 g zaļo zirnīšu (blanšētu vai konservētu)
  • 1 liels ābols
  • 4 marinēti gurķi
  • 4 gab. vārītu olu
  • 2 vārīti burkāni
  • MĒRCEI
  • 400 g labas kvalitātes majonēzes
  • 2 ēdamk. svaigu kapātu zaļumu (dilles, pētersīļi, sīpolloki) vai 1 tējk. sauso Provansas garšvielu
  • 1 tējk. mārrutku
  • 1 tējk. sinepju
  • Sāls un pipari pēc garšas
Kā Olivjē salāti atšķiras no rasola? Kādas sastāvdaļas tajos jāliek un no kurienes tie cēlušies? To portālam Mammamuntetiem.lv stāsta šefpavārs Normunds Baranovskis. "Kā radušies Olivjē salāti, ir daudzas versijas, bet ticamākā leģenda vēsta, ka tos sākotnēji izdomāja franču pavārs ar uzvārdu Olivjē. Mūsdienās šie salāti ir pārveidojušies līdz nepazīšanai, taču viena kopīga lieta ir tomēr palikusi un tas ir griezums – šajos salātos viss jāgriež vienādos kubiņos.Sākotnēji salātos bija putna medījuma gaļa un pat vēža gaļa, mēle un runā, ka pat kaviārs. Skaidrs, ka ar tādu delikatešu plati tie ilgi nevarētu pastāvēt, tāpēc, laikam ejot, salāti tika vienkāršoti. Mēs šos salātus pazīstam kā rasolu vai gaļas salātus.Taču kā jau minēju – atzaru šiem salātiem ir daudz un dažādi un es ticu, ka arī jums ir sava šo salātu recepte. Manuprāt, šie salāti ir vieni no unikālākajiem salātiem, kuri ir jau gadu simtus gatavoti un tos turpinās gatavot vēl divtik. Šī būs mana Olivjē salātu versija."

Pagatavošana 7 porcijas

1
Visas sastāvdaļas griež vienāda lieluma kubos, ideālā variantā zirnīšu lieluma.
2
Sajauc mērces sastāvdaļas un nogaršo, vai visa ir gana.
3
Visu iecilā majonēzes mērcē, dekorē un pasniedz viesiem.

Pievienot komentāru