Shutterstock

Siltie Savojas kāposta salāti

Sastāvdaļas
  • 1 kg Savojas kāpostu
  • 150 g bekona
  • 2 sīpoli
  • 2 olas
  • 2 ēdk. sviesta
  • 2–3 ēdk. cieta, pikanta siera, rīvēta
  • ½ glāzes (150 ml) saldā krējuma
  • sāls, pipari pēc garšas
Savojas jeb virziņkāposts ir maigāks par brāli balto galviņkāpostu, tāpēc to bieži izmanto aukstos vai siltos salātos, tikai dažas minūtes pavārot verdošā sālsūdenī un nokāšot. Tas labi sader ar sarkanvīnu, āboliem, dažādām garšvielām, mārrutkiem un, protams, gaļu. Virziņkāposta galviņa nav tik blīva, lapas ir vieglāk atdalāmas, tāpēc tos nereti izmanto tīteņiem.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Lielā katlā uzvāri ūdeni, kam pievienota 1 ēdk. sāls. Sagriez kāpostu sloksnēs. Apvāri kāpostu verdošajā sālsūdenī aptuveni 3 minūtes. Nokās.
2
Uzkarsētā pannā izkausē sviestu un tajā apcep smalki sagrieztus sīpolus un bekonu, tad pievieno apvārītos kāpostus un ātri apcep (2 minūtes), sasāla, sapiparo. Tai laikā sakuļ olas un saldo krējumu, pārlej apceptajiem kāpostiem un 1–2 minūti uzkarsē. Pārkaisi ar rīvēto sieru un pasniedz pie kartupeļiem.

Pievienot komentāru