Pikantās zemenes ar vītinātu šķiņķi
Sastāvdaļas
- 500 g zemeņu
- 150 g plānu vītināta šķiņķa šķēlīšu
- 50 g cietā siera
- 2 bazilika zariņi
- 4 ēdk. balzametiķa
- 1 ēdk. medus
- sāls, malti pipari
Ja vītinātā šķiņķa šķēles ir pabiezas, saplucini vai sagriez mazākos gabaliņos.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Mazā katliņā uz lēnas uguns uzvāri etiķi ar medu un atdzesē.
2
Zemenes pārgriez uz pusēm vai sagriez četrās daļās un ieber lielā bļodā.
3
Bazilikam noplūc lapiņas un sagriez smalkās strēmelēs, pēc tam iecilā zemenēs.
4
Sieru saēvelē plānās plēksnēs.
5
Zemenes ar baziliku liec uz liela šķīvja, kārto virsū šķiņķa šķēles un siera plēksnes.
6
Apslaki ar etiķa un medus mērci, pārkaisi ar sāli un pipariem.