Kartupeļu salāti ar olīvām
Sastāvdaļas
- 500g kartupeļu
- 250g olīvu
- 1 sarkans sīpols
- pētersīļi
-  
- Mērcei:
- 4 ēd.k. olīveļļas
- 1/2 citrona sula un sarīvēta miziņa
- 1/2 tejk. maltas paprikas
- uz naža gala asie sarkanie pipari
- sāls pēc garšas
Šie ir marokāņu tautas salāti un parasti tiek gatavoti ar marokāņu olīvām. Bet ari labas spāņu olīvas noderēs!Šajos salātos ļoti jauki izskatās mazie jaunie kartupelīši, bet ko darīt, kad sezona ir beigusies& Atklāsim mazu noslēpumu - mazas bumbiņas var izgriezt no jau vārīta kartupeļa ar speciālu karoti, ar kuru griež bumbiņas no melonēm.
Pagatavošana 3 porcijas
1
Kartupeļus novārīt, mazliet atdzesēt un sagriezt smalkāk.
2
Pagatavot mērci: sajaukt citrona sulu un miziņu
ar sāli, olīveļļu un pārējām garšvielām un sajaukt ar vel siltiem kartupeļiem.
3
Sīpolus sagriezt plānās šķēlēs. Pētersīļu lapas atdalīt no zariem un sakapāt. Olīvas mazliet saspiest ar plakano naža daļu, izņemt kauliņus. Kartupeļus
samaisīt kopa ar pētersīļiem, olīvām un
sīpoliem. Pasniegt vēl mazliet siltus vai aukstus.