Kvinojas brokoļu, avokado un tunča salāti
Sastāvdaļas
- 250 g baltās vai sarkanās kvinojas
- 150 g brokoļu
- 1 neliels avokado
- 1 kārba (aptuveni 160 g) tunča
- 2 olas
- 2 ēdk. dažādu sēkliņu
- 1 tējk. medus
- 1 ēdk. sojas mērces
- Mērcei:
- 2 ēdk. olīveļļas
- 2 tējk. Dižonas sinepju
- 2 tējk. baltvīna etiķa
Šos varētu saukt par ļoti aktuāliem un moderniem salātiem. Labāk izvēlēties smalkākus brokoļus, kuri ir nopērkami lielveikalos; rupjākie ir ilgāk jāvāra, un tie nereti ir kokaini, nevis sulīgi.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Uzvāri olas – tām nav jābūt akmenscietām, tāpēc nevāri ilgāk par 5–6 minūtēm un uzreiz liec aukstā ūdenī. Nolobi čaumalas.
2
Liec brokoļus verdošā ūdenī un vāri 3–4 minūtes. Izņem no ūdens, ļauj, lai notekas, sagriez parocīgos gabalos. Sausā karstā pannā viegli apgrauzdē sēkliņas, kurām pievieno medu un sojas mērci. Karsē 1 minūti, kamēr viss kļūst mazliet ķepīgs, tad noņem no uguns un ļauj, lai padziest.
3
Verdošā ūdenī ber kvinoju un turpini to gatavot tā, kā rakstīts uz iepakojuma.
4
Sadali uz pusēm brokoļus, nokāstu tunci, un nomizotu, plāni sašķēlētu avokado, liec uz šķīvja, pārber ar kvinoju.
5
Krūzītē žigli sakul mērcei paredzēto olīveļļu, sinepes un vīnetiķi un pārlej salātiem. Pārkaisi ar apgrauzdētajām sēkliņām un vārīto olu, kas sagriezta četrās daļās.