Kartupeļu salāti ar redīsiem
Sastāvdaļas
- 600 g kartupeļu
- 150 g redīsu
- 100 g liesas majonēzes
- 1–2 sarkanas paprikas pākstis
- 2 vārītas olas
- 60 g marinētu pipargurķīšu
- 40 g pavasara sīpoliņu
- 4 ēdamkarotes sakapātu maurlociņu
Salātiem piemērotāki ir mazi, apmēram vienāda lieluma kartupelīši. Lielākas šķēles vēlams pārgriezt uz pusēm. Majonēzes vietā der arī krējums, kas sakults ar sinepēm un garšvielām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Rūpīgi nomazgātus kartupeļus liec verdošā sālsūdenī un izvāri gatavus. Nokās un atstāj, lai atdziest. Nomizo un sagriez šķēlītēs.
2
Iztīrītu papriku un pipargurķīšus sagriez smalkos gabaliņos. Redīsus sagriez šķēlītēs, sīpoliņus – gredzenos. Nolobītas olas sagriez četrās vai astoņās daiviņās.
3
Kartupeļus saudzīgi samaisi ar pārējiem dārzeņiem un majonēzi. Atstāj, lai pusstundu ievelkas.
4
Pārkaisi ar lociņiem un izrotā ar olu daiviņām.