Shutterstock

Kartupeļu salāti ar redīsiem

Sastāvdaļas
  • 600 g kartupeļu
  • 150 g redīsu
  • 100 g liesas majonēzes
  • 1–2 sarkanas paprikas pākstis
  • 2 vārītas olas
  • 60 g marinētu pipargurķīšu
  • 40 g pavasara sīpoliņu
  • 4 ēdamkarotes sakapātu maurlociņu
Salātiem piemērotāki ir mazi, apmēram vienāda lieluma kartupelīši. Lielākas šķēles vēlams pārgriezt uz pusēm. Majonēzes vietā der arī krējums, kas sakults ar sinepēm un garšvielām.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Rūpīgi nomazgātus kartupeļus liec verdošā sālsūdenī un izvāri gatavus. Nokās un atstāj, lai atdziest. Nomizo un sagriez šķēlītēs.
2
Iztīrītu papriku un pipargurķīšus sagriez smalkos gabaliņos. Redīsus sagriez šķēlītēs, sīpoliņus – gredzenos. Nolobītas olas sagriez četrās vai astoņās daiviņās.
3
Kartupeļus saudzīgi samaisi ar pārējiem dārzeņiem un majonēzi. Atstāj, lai pusstundu ievelkas.
4
Pārkaisi ar lociņiem un izrotā ar olu daiviņām.

Pievienot komentāru