Siltie sēņu salāti ar spinātiem
Sastāvdaļas
- 300 g spinātu lapas
- 400 g svaigas sēnes
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes olīveļļa
- 1/2 glāze rīvēta Parmas siera
- sāls, pipari
Publicējam recepti, kura mūs uzrunājusi, apskatot blogeru piedāvājumu.
Šoreiz recepte no solomajai.blogspot.com
Pagatavošana 2 porcijas
1
Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sagrieztas sēnes un sasmalcinātu ķiploku, apcep, līdz no sēnēm sāk izdalīties šķidrums. Tad pievieno spinātus un maisot uz lēnas uguns sautē 4-5 minūtes vai līdz spināti ir mīksti, bet saglabā koši zaļo krāsu. Pieber sāli, piparus, vēlreiz visu samaisa.
2
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru. Pasniedz siltu ar grauzdētu maizi.
3
Veiktās izmaiņas. Mēs spinātus pievienojām pašās beigās un tikai iecilājām spinātus, jo spināti ļoti ātri gatavojas - apm. 1 min. parmezāna vietā pievienojām rīvējamo zaļo sieru. Un pašām sēnēm (pēc pagaršošanas) pievienojām Balzamiko un čili mērci, jo bez šīm mērcēm senes garšoja pliekani. Bet tas protams tikai mūsu subjektīvais viedoklis.