Zaļie salāti ar vistu, āboliem un sidru
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 4 selerijas kāti
- 2 skābi āboli
- 1 iep. salātu mix
- 50g krējums
- 2 ēd.k. ābolu sidrs
- 2 ēd.k. franču sinepes
- sāls, pipari
- Marinādei:
- 300ml ābolu sidrs
- garšvielas
Recepte no franču virtuves apcirkņiem. Kaut-kas ļoti līdzīgs Valdorfa salātiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pagatavot marinādi. Bļodā sajaukt sidru un savas iecienītās garšvielas (tas var būt arī gatavais maizījums). Iemarinēt vistas filejas uz 2 stundām. Pēc 2 stundām vistas filejas uzgrilēt vai izcept cepeškrāsnī (apm. 30 min.).
2
Ābolus noamzgāt, izgriezt serdi un sagriezt plānās šķēlītēs. Selerijas sagreizt šķēlītēs. Lielā bļodā sajaukt kopā salātu lapas, ābolus un selerijas. Vistas filejas sagriezt šķēlēs.
3
Pagatavot mērci. Bļodiņā sajaukt kopā krējumu, sidru un sinepes. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
4
Uz šķivjiem kārto salātu lapas ar āboliem un selerijām. Pa virsu liek gaļas šķēlītes un pārlej ar pagatavoto mērci. Pasniedz uzreiz.