OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rolli ar vistu un sezama sēkliņām

Sastāvdaļas
  • 200g suši rīsi
  • vārīta vai kūpināta vistas fileja
  • siers Filadelfija
  • nori lapas
  • 1 vārīts burkāns
  • 1/2 paprika
  • sezama sekliņas
  • rīsu etiķis
Nevar noliegt Japānas virtuves augošo popularitāti Eiropā, Skandināvijā un tagad arī Latvijā - miso zupa, dažādi sushi un rolli. Arī šo ēdienu receptes tiek dažādotas atbilstoši mūsu gaumei. Taču tajā nekā nosodāma nav. Visā pasaulē cilvēki ēdienu pielāgo savai gaumei. Tad nu šoreiz vēlamies piedāvāt rollu recepti, kuru pagatavošanā izmantoti mums ierasti produkti, tāpēc arī šo rollu garša daudziem šķitīs tīkamāka.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Rīsus pagatavot atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Vēl karstus rīsus sajauc ar rīsu etiķi un bļodu atliek, lai rīsi padziest.
2
Burkānu, vistas fileju un papriku sagriež garās strēmelītēs.
3
Uz speciāla bambusa paklājiņa izklāt nori lapu un aptuveni sauju rīsu izlīdzināt. Tad apakšā paklāt pāŗtikas plēvi un apmest otrādi, lai rīsi būtu apakšā. Jo plānāks būs rīsu slānis, jo vieglāk būs saritināt. Uzlikt pildījumu - Filadelfijas sieru, vistas fileju, burkānu un papriku, nogriežot liekās malas. Ar bambusa paklājiņa palīdzību saritina ruletē, cieši piespiežot. Uz šķīvīša plānā slāni uzbērt sezama sēkliņas un apviļāt tajā rollu. Gatavu rollu sagriež 4-6 daļās.

Pievienot komentāru