Veģetārie burgeri ar kuksusu
Sastāvdaļas
- 200g kuskus
- 120g kabacis
- 2 olas
- 2 ēd.k. tomātu-bazilika mērce Pesto Rosso
- 2 ēd.k. pilngraudu milti
- 4 burgeru bulciņas
- 8 siera šķēles
- 2 tomāti
- 4 salātu lapas
- Mērcei:
- 150g turku/grieķu jogurts
- 2 ed.k. tomātu-bazilika mērce Pesto Rosso
- zaļumi
- sāls, pipari
Daudzu gaļēdāju vidū valda maldīgs viedoklis, ka veģetārieši ēd negaršīgi un vienveidīgi. Tā tas nav. Izmēģinot šo veģetāro burgeru recepti, piekritīsiet - arī veģetārisma piekritēji ēd garšīgi!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kuksusu pagatavot atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kabaci sarīvēt uz dārzeņu rīves. Olas uzputot, pievienot kuskusu, kabaci, tomātu-bazilika mērci, miltus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No šīs masas izvedot 4 palielus plācenīšus.Pannā uzkarsēt eļļu un apcept no abām pusēm.
2
Jogurtu sajaukt ar zaļumiem un mērci, pievienot pēc garšas sāli.
3
Bulciņas sagriezt uz pusēm un apgauzdēt. Bulciņas apakšu apsmērēt ar jogurta mērci, uzlikt salātu lapu, kuskusa plāceni, siera šķēles un tomātu šķēles. Apsegt ar otru maizītes daļu.