Shutterstock

Ātrā torte ar tunci

Sastāvdaļas
  • 1 ½ glāzes miltu
  • 1 glāze kefīra
  • 100 g rīvēta siera
  • 2 sakapātas vārītas olas
  • 1 svaiga ola
  • 1 kārbiņa konservēta tunča
  • 1 sakapāts sīpols
  • 2 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. smalki sakapātu diļļu
  • 1 tējk. cepampulvera
  • 1 tējk. garšvielu maisījuma, piemērota zivju ēdieniem
  • sāls
Tunča vietā var ņemt arī citus zivju konservus – gan zivis, kas konservētas savā sulā, gan tās, kas eļļā. Sulu var izmantot visu, eļļu daļēji notecina, lai torte nesanāktu pārāk eļļaina.

Pagatavošana

1
Bļodā ieliec tunci ar visu šķidrumu un ar dakšiņu saspaidi.
2
Pannā sakarsē 1½ ēdk. eļļas, ieber sīpolus un apcep. Pievieno tuncim. Iemaisi arī vārītās olas un dilles, pieber sāli.
3
Citā bļodā sakul kefīru, olu, garšvielas un ½ tējk. sāls. Iemaisi miltus un cepampulveri, lai izveidojas mīkla bieza krējuma konsistencē.
4
Mīklu iepildi veidnē, kas ieziesta ar atlikušo eļļu. Liec virsū pildījumu. Pārkaisi ar rīvēto sieru.
5
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.

Pievienot komentāru