Shutterstock

Buljona pīrādziņu mīkla un pildījums 1

Sastāvdaļas
  • 2 glāzes miltu
  • 150 g sviesta
  • 100 g krējuma
  • 1 olas dzeltenums + 1 ola apziešanai
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 naža gals cepampulvera
  • sāls
  • Pildījumam
  • 500 g maltas liellopa gaļas
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 1–2 ļoti smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai
Kā izcept buljona pīrādziņus ar liellopa gaļas pildījumu, māca žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana

1
Miltus uzsijā uz mīklas dēļa un ar nazi iekapā sviestu.
2
Olas dzeltenumu viegli sakul ar sāli, citrona sulu un cepampulveri.
3
Miltu un sviesta maisījumā izveido iedobi. Ielej krējumu un sakulto olu.
4
Samīci mīklu, savel apaļu, ietin pārtikas plēvē un vismaz uz pusstundu ieliec ledusskapī.
5
Mīklu izveltnē, ar cepumu vai citām veidnītēm izspied atbilstošas formas mīklas gabaliņus. Vidū uzliec pildījumu, aizloki ciet un apzied ar sakultu olu.
6
Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna.
7
Pildījumu gatavo šādi: pannā sakarsē nedaudz eļļas un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno gaļu un mazliet pacep, lai vairs nav sarkana. Pieber sāli un piparus. Mazliet atdzesē un pildi pīrādziņos.

Pievienot komentāru