Fokača ar gailenēm
Sastāvdaļas
- 250g milti
- 150 ml silts ūdens
- 1 tējk. cukurs
- 20 g svaigs raugs
- 30ml olīveļļa
- Provansas garšvielas
- 1 tējk jūras sāls
- Pildījumam:
- sauja gailenes
- 1/2 ēd.k. olīveļļa
- šķipsniņa sāls
Fokačas (focaccia) dzimtene ir Itālija. Tā dēvē mājās ceptu plāceni, kas gatavots no neraudzētās mīklas, ieziestas ar olīveļļu. Tās nosaukums cēlies no latīņu vārda - focus (uguns,pavards). Senos laikos fokača bija vienkāršu zvejnieku ēdiens - to cepa uz klints bluķiem.
Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 20 cm diametrā.
Pagatavošana
1
Raugu saberzt ar cukuru, sāli, 1 ēd.k. miltiem un siltu ūdeni. Ļaut pastāvēt aptuveni 15 minūtes, līdz izveidojas putas.
Pievienot miltus, olīveļļu un iemīcīt mīklu. Apsegt mīklu ar tīru dvielīti un ļaut mīklai uzbriest. ~ 45 min.
2
Mīklu pārlikt cepamā formā un izlīdzināt. Iztīrītas sēnes sakārtot mīklas virspusē, pārkaisīt ar sāli un apslacīt ar olīveļļu. Uzbriedināt vēl 45 min.
3
Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 35-40 min. Fokačas gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
4
Pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņu salātiem.