Shutterstock

Spageti alla puttanesca

Sastāvdaļas
  • 7–8 tomāti
  • 2 sīpoli
  • 3 anšovu filejas
  • ½ bundžas olīvas
  • 1–2 ķiploka daiviņas
  • sīki sakapāti 2 ēdk, kaperu
  • 2 tējk. cukura
  • sāls, pipari pēc garšas
  • olīveļļa cepšanai
Spaghetti alla puttanesca ir tradicionāls itāļu ēdiens – spageti ar pikantu mērci, kur vienkopus ir sasautēti tomāti, olīvas, anšovi, kaperi un ķiploki.

Pagatavošana

1
Sakapā sīpolus, noplaucē tomātus un noņem tiem mizu. Olīveļļā apcep sīpolus, pievieno rupji kapātas anšovu filejas, ķiplokus, nelielos gabalos sagrieztus tomātus, cukuru, olīvas un kaperus, sasāli (bet nepārcenties, anšovu filejas jau ir sāļas!), sapiparo un visu sautē, līdz mērce kļūst bieza.
2
Izvāri sālsūdenī spageti, nokās, liec šķīvī un aizdari ar mērci. Pāri vari pārkaisīt svaigas, tikko kapātas pētersīļu lapas.

Pievienot komentāru