Spageti sacepums
Sastāvdaļas
- 500 g šampinjonu
- 400 g tomātu
- 300 g spageti
- 150 g svaigā siera
- 150 ml piena
- 100 g rupji sarīvēta puscietā siera
- 80 g kaltētu tomātu eļļā
- 6 Vīnes desiņas
- 2 sīpoli
- 1 ola
- 4 ēdk. eļļas
- 1–2 ēdk. sakapātu pētersīļu
- sāls, malti pipari
Ērtības labad spageti pirms vārīšanas var salauzt īsākos gabalos.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Spageti izvāri atbilstoši norādei uz iesaiņojuma un notecini.
2
Šampinjonus sagriez šķēlītēs, sīpolus un tomātus – gabaliņos, desiņas – ripiņās.
3
Pannā sakarsē 2 ēdk. eļļas un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno šampinjonus un apcep.
4
Svaigo sieru sablendē kopā ar kaltētajiem tomātiem, pienu un atlikušo eļļu, sāli un pipariem.
5
Lielā bļodā samaisi spageti, tomātus, šampinjonus ar sīpoliem, desiņas un piena maisījumu. Iepildi sacepumu veidnē. Pārkaisi rīvēto sieru.
6
Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep 15–20 minūtes. Pārkaisi ar pētersīļiem.