Paprikas un valriekstu mērce makaroniem
Sastāvdaļas
- 3 paprikas
- 75 g valrieksti
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 citrons (nedaudz sula un miziņa)
- 20 g cietā Parmezāna tipa siera
- 25 g pētersīļu
- 4 ēdk. eļļa
- 300 g pastas
- Čili pulveris, malti melnie pipari
Vienkārša recepte, kā interesanti pagatavot pastu jeb mums ierastos makaronus. Šai receptei vislabāk derēs tagliatelle makaroni.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Paprikas liec uz plāts un cep cepeškrāsnī 220 grādos apmēram 30 minūtes, līdz tās kļūst tumšas.
2
Tikmēr uz pannas 3-4 minūtes apgrauzdē valriekstus. Noliec malā, kad atdzisuši, smalki sakapā.
3
Kad paprikas atdzisušas, tās nomizo, izņem sēklas un smalki sagriez. Paprikas liec bļodā, pievieno visas pārējās sastāvdaļas.
4
Uzvāri pastu un samaisi ar mērci. Pārkaisi ar papildu sieru, zaļumiem, ja vēlies.