Shutterstock

Makaroni tomātu mērcē ar tunci

Sastāvdaļas
  • 500 g makaronu pēc izvēles
  • 370 g savā sulā konservēta tunča
  • 100 g konservētu olīvu ar anšovu pildījumu
  • 1 bundžiņa savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • malti pipari
  • sāls
Ja vēlies pikantāku mērci, pievieno arī 1–2 ēdk. kaperu. Pārkaisi ar sakapātiem zaļumiem. Recepti piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.
2
Lielā pannā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus un ķiplokus caurspīdīgus.
3
Pievieno tomātus ar visu šķidrumu, sāli un piparus un uz lēnas uguns karsē kādas 10 minūtes.
4
Lielā katlā uzvāri sālsūdeni, ieliec makaronus un izvāri.
5
Notecini olīvas un 2 ēdk. šķidruma pievieno tomātu mērcei.
6
Makaronus nokās un iemaisi mērcē.
7
Tunci notecini, sadali mazos gabaliņos un iecilā makaronos.

Pievienot komentāru