Shutterstock

Ogu mērces viegliem vasaras salātiem

Sastāvdaļas
Vasarai piestāv ogas, taču nebāz tās burkās vai saldētavā, ēd, cik vien vari tāpat, svaigā veidā.

Pagatavošana

1
Aveņu mērce Ledusskapī var uzglabāt 3–4 dienas. Labi garšo ar lapu salātiem un pie grilētas gaļas. Dari tā! 125 ml olīveļļas sablendē ar 3 ēdk. aveņu etiķa, 1 ēdk. Dižonas sinepju un 50 ml apelsīnu sulas. Iemaisi 85 g saspaidītu aveņu. Ļauj, lai 3 stundas ievelkas, tad izkās caur smalku sietiņu. Pievieno sāli, maltus piparus un šķipsniņu cukura.
2
Melleņu mērce Ledusskapī var uzglabāt 2–3 dienas. Sader ar lapu, zaļo dārzeņu un ar siera salātiem. Dari tā! 100 g melleņu sablendē ar 1 laima sulu un, ja vēlies, izberz caur smalku sietiņu. Sakul ar 2 ēdk. ābolu etiķa, 1 ēdk. šķidra medus un 4 ēdk. olīveļļas. Pieber sāli un piparus.

Pievienot komentāru