Pikantā siera mērce ar vistu
Sastāvdaļas
- 400 g īso makaronu ar cauru vidiņu (Penne)
- 250 g vistas filejas
- 200 g saldā krējuma
- 75 g sarīvēta cietā siera + siers pārkaisīšanai
- 5 ēdk. sausā baltvīna
- 2 ēdk. miltu
- 1 ēdk. sakapātu maurlociņu
- 1 ēdk. sakapātas svaigas sarkanās čili pāksts
- 1 ēdk. smalki sakapāta timiāna
- 1 ēdk. dzidrināta sviesta
- sāls, malti pipari
Universāla mērce, ar kuru garšos jebkuri makaroni, bet īpaši labi sader ar penne.
Pagatavošana
1
Vistas fileju sagriez plānās strēmelēs. Makaronus izvāri atbilstoši norādei uz iesaiņojuma.
2
Dziļā pannā sakarsē sviestu un uz straujas uguns apcep vistas strēmeles, pēc tam izņem no pannas.
3
Pannā ieber maurlociņus, čili un timiānu un 1 minūti apsautē. Pārkaisi ar miltiem, pielej vīnu, pievieno krējumu. Uz mērenas uguns sautē aptuveni 5 minūtes.
4
Pievieno makaronus, gaļu un sieru, sāli un piparus un rūpīgi samaisi. Liec šķīvjos un pārkaisi ar atlikušo sieru.