Aveņu etiķis
Sastāvdaļas
- 250 ml baltvīna etiķa
- 100 g aveņu
- 1 piparmētras zariņš
Avenes ir ļoti piemērotas aromātiska etiķa pagatavošanai. Tas lieliski iederas salātu mērcēs, kā arī piedevās zivju un dārzeņu ēdieniem. Ja nepatīk piparmētra, bez tās var arī iztikt.
Pagatavošana
1
Pudelē ar platu kaklu vai burkā ieber avenes, ieliec piparmētras un pārlej ar etiķi tā, lai ogas un lapiņas pilnībā pārklātu.
2
Uzliec vāku un atstāj istabas temperatūrā tik ilgi, līdz etiķis iegūst patīkamu sārtu nokrāsu, turpretī ogas – visai nepievilcīgu izskatu.
3
Etiķi izkās caur sietiņu un ielej glītā pudelītē.