Ābolu un dārzeņu adžika ātrai apēšanai
Sastāvdaļas
- 4 āboli (vēlams, skābeni)
- 2 selerijas kāti (vēlams ar zaļumiem)
- 1 sarkana paprikas pāksts
- 1 zaļa paprikas pāksts
- 1 liels sīpols
- 1 liela sarkanā čili pāksts
- 3 ēdk. šķidra medus
- 3 ēdk. citrona sulas
- 1 tējk. rīvētas citrona miziņas
- sāls, cukurs, malti pipari (ja vēlas)
Ļoti labi der kečupa un tamlīdzīgu mērču vietā. Vēlams ļaut vismaz 12 stundas iestāvēties.
Pagatavošana
1
Ābolus sagriez četrās daļās un izgriez serdi. Sīpolu nomizo un arī sagriez četrās daļās. Paprikas pākstīm iztīri sēklas. Čili ar visām sēklām sagriez lielos gabalos.
2
Visus dārzeņus samal gaļas mašīnā.
3
Samaisi ar medu, citrona sulu un garšvielām.
4
Iepildi burciņā un uzglabā ledusskapī.