Zilā siera mērce
Sastāvdaļas
- 100 g maiga zilā siera
- 4 ēdk. majonēzes
- 2 tējk. citronu sulas
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 neliels sīpols
- 1–2 ēdk. smalki sakapātu pētersīļu
- 125–150 ml piena
- malti melnie pipari
Piemērotas piedevas padara grilētu gaļu, zivis un dārzeņus par īstu baudījumu. Šī mērce der par piedevu gan grilētai gaļai, gan zivīm, bet jo sevišķi – folijā vai krāsnī ceptiem kartupeļiem, arī vārītiem jaunajiem kartupelīšiem.
Pagatavošana
1
Majonēzi rūpīgi sakul ar citronu sulu un pipariem. Sīpolu un ķiploku nomizo, ķiploku izspied caur spiedi un pievieno majonēzei.
2
Sīpolu smalki sagriez un arī izspied caur ķiploku spiedi. Iemaisi pētersīļus un sadrupinātu sieru un blendē.
3
Pamazām pielej pienu, līdz izveidojas tīkama konsistence.
4
Uz pusstundu ievieto ledusskapī. Rēķinies, ka vēsumā mērce sabiezēs, un, iespējams, vajadzēs pievienot vēl nedaudz piena.