OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kēkss ar banāniem un īrisiem

Sastāvdaļas
  • 175g milti
  • 3 banāni
  • 150g dabīgs jogurts
  • 150g īrisa konfektes vai šokolāde
  • 175g brūnais cukurs
  • 100g pekanrieksti vai vālrieksti
  • 2 lielas olas
  • 2 tējk. cepamais pulvers
  • 2 ēd.k. Demereras cukurs
  • 1/2 tējk. soda
  • 1/2 tējk. sāls
Banāni ir vieni no pirktākajiem augļiem pasaulē. Tie ierindojas ceturtajā vietā plaša patēriņa pārtikas preču kategorijā (uzreiz pēc kukurūzas, kviešiem un rīsiem). Lai arī banāni ir gardi paši par sevi, izmantojot tos kūkās un kēksos, tie kļūst par neaizvietojamu šī deserta sastāvdaļu!

Pagatavošana 8 porcijas

1
Lielā bļodā sajaukt miltus, cepamo pulveri, sāli un sodu. Īrisa konfektes vai šokolādi sasmalcināt un pievienot miltu maisījumam. Pievienot ar dakšiņu saspaidītus banānus, jogurtu un sasmalcinātus riekstus (atstājot 2 ēd.k. pārkaisīšanai). Olas saputot ar cukuru un pievienot mīklai. Visu kārtīgi samaisīt.
2
Formu izklāt ar cepamo papīru. Mīklu pārliet sagatavotā formā. Atlikušos riekstus sajaukt ar Demerera cukuru un pārkaisīt pa virsu mīklai. Cept iepriekš uzkrsētā krāsnī 170 grādos apmēram 1 stundu. Gatavības pakāpi pārbaudīt ar koka irbulīti.
3
Kēksu griezt pēc atdzesēšanas.

Pievienot komentāru