no žurnāla "100 Labi Padomi" arhīva

Apgāztā kūka ar ananasiem

Sastāvdaļas
  • 10–12 ananasa ripas, 3–4 mm biezas
  • 250 g miltu
  • 150 g cukura + 3 ēdk. ananasu karamelizēšanai
  • 150 g sviesta, kausēta + 1 ēdk. cepamā papīra apziešanai
  • 4 olas
  • 100 ml piena
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 10–12 ķirši
Māca Vecrīgas pusdienotāju vietas "Spināti un sviests" (@UNSVIESTS) saimniece Ieva Salmane.

Pagatavošana 12 porcijas

1
Ananasa ripas nomizo, izgriez viducīti. Lielā pannā liec 3 ēdk. cukura un savāri zeltainu, virsū liec ananasa ripas un no abām pusēm apbrūnini.
2
Uz plāts liec cepamo papīru, ko ar skavotāju izveido par 4–5 cm dziļu 20 x 30 cm formu. Iezied ar sviestu.
3
Saputo olas ar cukuru, pievieno pienu, iemaisi miltus kopā ar cepamo pulveri. Visbeidzot iekul kausēto sviestu.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izņem ķiršiem kauliņus. Uz sagatavotās plāts glīti kārto ananasa ripas, katrai vidū ieliekot ķirsi. Uzmanīgi pārlej mīklu un liec cepties, kamēr virspuse zeltaina. Tas varētu būt aptuveni 20 minūtes.
5
Kad kūka gatava, uz paplātes vai dēlīša uzmanīgi to apgāz ar virspusi uz leju. Nolobi cepamo papīru, sagriez gabaliņos.

Pievienot komentāru