Shutterstock

Biezpiena kūka ar rozīnēm 1

Sastāvdaļas
  • 1 kg biezpiena
  • 350 g cukura
  • 125 g sviesta
  • 125 g rumā izmērcētu rozīņu
  • 4 olas
  • 2 citroni
  • 2 ēdk. miltu
  • 2 ēdk. mannas
  • 1 paciņa vaniļas pudiņa pulvera (nopērkams lielveikalos)
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 paciņa cepampulvera
  • šķipsniņa sāls
Atdzisušu kūku izņem no veidnes un pārkaisi ar pūdercukuru vai pārklāj ar glazūru.

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. No citroniem norīvē miziņu un izspied sulu.
2
Sviestu kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli saputo krēmīgu.
3
Pievieno biezpienu, olas, citronu miziņas un sulu un sakul.
4
Vaniļas pudiņa pulveri samaisi ar miltiem, mannu un cepampulveri.
5
Rozīnes nosusini. Bļodiņā ieliec 2 ēdk. miltu maisījuma un apviļā rozīnes.
6
Pārējo miltu maisījumu iejauc mīklā, pēc tam iemaisi arī rozīnes.
7
Mīklu pildi sagatavotā veidnē (apmēram 26 cm diametrā) un nolīdzini.
8
Liec krāsnī un cep aptuveni 1 stundu. Neilgu brīdi pirms cepšanas beigām apklāj ar alumīnija foliju.
9
Kūku atstāj vaļējā krāsnī, līdz atdziest.

Pievienot komentāru