Shutterstock

Gandrīz klasiski marinēti gurķi

Sastāvdaļas
  • Marinādei:
  • 9 ēdk. 9 % etiķa
  • 3 ēdk. sāls
  • 1 ēdk. cukura
  • 1 tējk. sinepju sēklu
  • 10 piparu graudi
  • 3–4 krustnagliņas
  • 1 ½ l ūdens
  • 2 kg gurķu
  • diļļu stulbāji, sagriezti 5 cm garumā
  • diļļu ziedi, ķiršu lapas, lauru lapas, ķiploks, čili, burkāns
Gurķi Arnim Krauzem padodas labi – protams, ar nosacījumu, ka salnu laikā sasegti un braši laistīti. Kā panākt, lai gurķi nav rūgti? Arnis ir pārliecināts, ka vislabāk strādā gurķu pārliešana ar marinādi. Rūgtumam nav kur sprukt, un tas piekāpjas marinādei. Pārbaudīts praksē! “Marinējot gurķus, palieku pie klasiskām vērtībām un uzticos pusgadsimtu vecām pavārgrāmatām un mammas pierakstiem, visu izpildu grams gramā, bet pašās beigās sajūtu sevī radošumu, un tā nu burkās nokļūst ķiršu lapa, čili pipara vai burkāna ripiņa. Čili dod papildu asumu, bet burkāni vienkārši smuki izskatās.”

Pagatavošana

1
Gurķus, kopā ar garšaugiem un lapām kārto burkās.
2
Marinādei uzvāri ūdeni, pievieno sāli, cukuru, garšvielas, vāri dažas minūtes, tad pielej etiķi. Nokās, pārlej gurķiem.
3
Burkai uzliec vāciņu, bet neaizgriez. Lielā katlā ieklāj dvieli, sarindo uz tā burkas, piepildi ar stipri siltu ūdeni līdz burku kaklam un karsē aptuveni 20 minūtes. Burkas izņem, aizvāko un apgriez vēkšpēdus uz pāris stundām.

Pievienot komentāru