Shutterstock

Kāpostu un tomātu salāti ar dārzeņiem zupai

Sastāvdaļas
  • 1–1,5 kg kāpostu
  • 1 kg nogatavojušos tomātu
  • 400 g paprikas
  • 400 g burkānu
  • 400 g sīpolu
  • 170 g seleriju un pētersīļu sakņu
  • 35 g pētersīļu zaļumu
  • 50 g cukura
  • 35 g sāls
  • 40 ml 9 % etiķa
  • 70 ml augu eļļas
  • 1 lauru lapa
  • 6 smaržīgie pipari
  • 6 melnie pipari
Lai pagatavotu zupu, uzvāri buljonu, pievieno burciņas saturu un turpini vārīt 20 minūtes. Ja konserviem pēc atvēršanas pievieno labu eļļu, tos izmanto kā salātus vai piedevu gaļas ēdieniem. Sanāks aptuveni 10 puslitra burciņas.

Pagatavošana

1
Tomātus blanšē verdošā ūdenī, pēc tam nomizo un sagriez daiviņās. Kāpostus saēvelē vai smalki sagriez. Nomizotus burkānus, pētersīļu un seleriju saknes sarīvē rupjās skaidiņās.
2
Sīpolus pārgriez uz pusēm, pēc tam – plānās šķēlēs. Papriku bez sēklām sagriez salmiņos. Pētersīļu zaļumus sakapā.
3
Dārzeņus ieber lielā bļodā, pievieno garšvielas, eļļu un etiķi, rūpīgi samaisi un atstāj uz pusstundu, lai ievelkas.
4
Pildi burciņās, uzliec vāciņus, sterilizē 40 minūtes, pēc tam aizvāko. Apgriez ar vāku uz leju un atdzesē.

Pievienot komentāru