Tomātu mērce picai un makaroniem
Sastāvdaļas
- 3 kg labi nogatavojušos gaļīgu tomātu
- 0,5 kg smalki sagrieztu sīpolu
- 10 sakapātu ķiploka daiviņu
- 100 ml olīveļļas
- 2–3 ēdk. cukura
- 1 ēdk. sāls
- sakapāta svaiga raudene, baziliks, selerijas, pētersīļi
Mērce lieliski noder ne tikai picai un makaroniem, bet arī citiem ēdieniem: zupām, sautējumiem, sacepumiem.
Pagatavošana
1
Tomātus blanšē verdošā ūdeni, tad strauji atdzesē aukstā ūdenī, nomizo un sagriez gabaliņos.
2
Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un maisot sautē caurspīdīgus.
3
Pievieno tomātus un uz lēnas uguns vāri aptuveni 30 minūtes, līdz tie izšķīst.
4
Pievieno garšaugus, sāli un cukuru un turpini sautēt vēl aptuveni 10 minūtes.
5
Pildi nelielās burciņās vai pudelēs, pārlej ar plānu olīveļļas kārtiņu un aizvāko. Mērce lieliski noder ne tikai picai un makaroniem, bet arī citiem ēdieniem: zupām, sautējumiem, sacepumiem.