Shutterstock

Meža ogu ievārījums

Sastāvdaļas
  • 1 kg notīrītu aveņu un/vai melleņu
  • 1 kg ievārījuma cukuru
  • 1–2 citronu sulu
Šādi avenes vai mellenes var vārīt kombinācijā arī ar citām ogām, vai abas kopā. Izmantojot klasisko recepti, ievārījumu var padarīt daudzveidīgāku ar piedevām, pievienojot augļus, garšvielas, alkoholu, rieksts. Iegūsi aptuveni 1 ½ l ievārījuma.

Pagatavošana

1
Ogas ber katlā, viegli saspaidi, pieber cukuru un samaisi. Atstāj, lai 3–4 stundas ievelkas.
2
Pēc noteiktā laika pielej citrona sulu, maisot uzvāri un uz straujas uguns vāri 4–5 minūtes. Tad ievārījumu nedaudz atdzesē, lai ogas vienmērīgi izvietojas, pildi burkās un aizvāko.

Pievienot komentāru