Pikantā upeņu mērce
Sastāvdaļas
- 500 g upeņu
- 600 g cukura
- 3 nelielas ķiploku galviņas
- 2 sīpoli
- 80 ml 25% etiķa
- 2 tējk. sāls
- 2 tējk. krāsaino piparu graudiņu
- 4 tējk. malta ingvera
- 1/2 tējk. maltu ķimeņu
- 2 tējk. saldā paprikas pulvera
Recepte saglabājusies vēl no vecmāmiņu laikiem un patiks asu garšu cienītājiem – kā piedeva ceptai un grilētai gaļai un cūkas cepetim.
Pagatavošana
1
Upenes notīri, nomazgā un rūpīgi nožāvē, vislabāk saulē, tā, lai ogas būtu pavisam sausas. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriez palielos gabalos.
2
Ogas, sīpolus, ķiplokus un piparus samal gaļas mašīnā (vai sablenderē), samaisi ar cukuru, etiķi un garšvielām, pildi burciņās un aizvāko.