Shutterstock

Pikantā upeņu mērce

Sastāvdaļas
  • 500 g upeņu
  • 600 g cukura
  • 3 nelielas ķiploku galviņas
  • 2 sīpoli
  • 80 ml 25% etiķa
  • 2 tējk. sāls
  • 2 tējk. krāsaino piparu graudiņu
  • 4 tējk. malta ingvera
  • 1/2 tējk. maltu ķimeņu
  • 2 tējk. saldā paprikas pulvera
Recepte saglabājusies vēl no vecmāmiņu laikiem un patiks asu garšu cienītājiem – kā piedeva ceptai un grilētai gaļai un cūkas cepetim.

Pagatavošana

1
Upenes notīri, nomazgā un rūpīgi nožāvē, vislabāk saulē, tā, lai ogas būtu pavisam sausas. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriez palielos gabalos.
2
Ogas, sīpolus, ķiplokus un piparus samal gaļas mašīnā (vai sablenderē), samaisi ar cukuru, etiķi un garšvielām, pildi burciņās un aizvāko.

Pievienot komentāru