Pikantie gurķi pašgatavotā tomātu mērcē
Sastāvdaļas
- 2 kg gurķu
- 2 kg tomātu
- 150 g ķiploku
- 6–7 prāvas paprikas pākstis
- 1–2 svaigas čili pākstis
- 150 ml augu eļļas
- 100–120 ml 9 % etiķa
- 2 ēdk. sāls
- 1 ēdk. cukura
Ja nav daudz svaigu tomātu, var izlīdzēties arī ar veikalā pirktu tomātu pastu – uz šo gurķu daudzumu ņem puslitra burku tomātu pastas un iejauc litrā ūdens. Kad gatavo mērci, tomātu vietā izmanto šo maisījumu un savāra kopā ar samalto papriku.
Pagatavošana
1
Gurķus sagriez šķēlītēs. Tomātus un papriku samal gaļas mašīnā vai sasmalcini virtuves kombainā. Čili pāksti ļoti smalki sakapā.
2
Tomātus un papriku pildi katlā, uzvāri un turpini vārīt aptuveni 5 minūtes.
3
Pievieno sāli, cukuru, čili, caur spiedi izspiestus ķiplokus un eļļu un vāri aptuveni 15 minūtes.
4
Pievieno gurķus un etiķi un uz lēnas uguns vāri vēl 5–10 minūtes.
5
Karstu pildi burkās un aizvāko.