Dārzeņu sagatave soļankas zupai

Sastāvdaļas
  • 2 kg mazu gurķīšu
  • 1 kg paprikas pākšu
  • 400 g tomātu pastas
  • 300 g burkānu
  • 300 g sīpolu
  • 150 ml augu eļļas
  • 3 ēdk. 9 % etiķa
  • 2 ēdk. cukura
  • 1 ēdk. sāls
  • 10 smaržīgo piparu graudiņi
  • 2–3 lauru lapas
  • malts koriandrs, melnie pipari un paprika – pēc garšas
Noder dažādām zupām, ko gatavo uz tomātu mērces bāzes un kurās iederas arī gurķi. Ja pagatavo lielāku daudzumu, drošības labad burkas var pasterizēt: puslitra burkas – 20 minūtes 85–90 grādu temperatūrā.

Pagatavošana

1
Gurķus sagriez šķēlītēs, iztīrītu papriku – strēmelēs, nomizotus burkānus sarīvē rupjās skaidiņās. Sīpolus nomizo, pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlēs.
2
Tomātu pastu iejauc 350 ml ūdens, sakul ar eļļu, sāli un cukuru.
3
Ielej katlā un uz lēnas uguns vāri aptuveni 5 minūtes. Pievieno lauru lapas, piparu graudiņus, sīpolus un burkānus un vāri 15 minūtes.
4
Pievieno papriku un vāri vēl 10–15 minūtes.
5
Tad pievieno gurķus un vāri 5–8 minūtes.
6
Dažas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi, maltos piparus, koriandru un papriku. Ja vajag, pieber vēl sāli un cukuru.
7
Karstu pildi burciņās un aizvāko.

Pievienot komentāru