Ja vēlies atsaukt atmiņā īstu bērnības garšu, pagatavo tomātus želejā! (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

Latviskā konservēšanas klasika - tomāti želejā

Sastāvdaļas
  • stingri tomāti
  • mizoti sīpoli
  • 150 ml 9% galda etiķa
  • 3,5 ēd. k. cukura
  • 3 ēd. k. želatīna
  • 1,5 ēd. k. sāls
  • 3-4 lauru lapas
  • 10 virces jeb smaržīgie pipari
  • 10 melnie pipari
  • sakapātas dilles
  • 850 ml ūdens
Tomāti želejā ir viena no stabilākajām konservēšanas tradīcijām! Ēdami kā ziemas salāti vai arī lieliski iederēsies uz aukstā galda. Māca žurnāla "100 Labi Padomi" recepšu autore Ieva Salmane.

Pagatavošana

1
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Katlā lej etiķi un ūdeni, pieber sāli, cukuru, dilles un piparus. Uzvāra un pievieno uzbriedinātu želatīnu. Maisa, līdz želatīns izšķīdis. Dotā marinādes daudzuma pietiks 3–4 puslitra burciņām – atkarīgs no tā, cik blīvi saliksi dārzeņus.
2
Dārzeņus sagriez ripās un pamīšus kārto burciņās. Uzlej marinādi tā, lai tā nosegtu dārzeņus. Katrā burkā ieliec pa lauru lapai. Burciņas sterilizē 15 minūtes 85 °C. Burkas aizvāko un novieto vēsumā, lai želeja sarecētu.

Pievienot komentāru