Žagariņi

Sastāvdaļas
  • 250 g miltu + nedaudz rullēšanai
  • 100 g skābā krējuma
  • 3 olu dzeltenumi
  • 25 g cukura
  • 2 ēdk. degvīna
  • 2 tējk. (strīķētas) cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 1 l eļļas cepšanai
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
Visgardākie cepumi tomēr bija bērnībā – kad atbrauci pie vecmāmiņas, un aiz baltās bufetes čīkstošajām durvīm atradi lielu bļodu ar eļļā vārītiem cepumiem. Mēs tos saucām par žagariņiem, citur tos dēvē arī par cūkausīm.

Pagatavošana

1
Lielā bļodā liec olu dzeltenumus kopā ar cukuru, samaisi, pievieno krējumu un degvīnu. Pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli. Samīci mīklu.
2
Izrullē mīklu 2–3 mm biezumā. Sagriez to (visērtāk ar picas nazi) 3 cm platās strēmelēs. Tad griez apmēram 45 grādu leņķī – lai veidotos puslīdz līdzīgi rombiņi. Katrā rombiņā garenvirzienā ar nazi iegriez 2–3 cm garu pogcaurumu. Tad vienu stūri izver tam cauri un, lūk, – cūkauss gatava vārīšanai!
3
Uzkarsē lielā katlā eļļu. Vāri tajā cepumus no abām pusēm, līdz tie smuki brūni. Ar putu karoti izzvejo, noliec uz papīra dvielīša, lai notek liekā eļļa, un cep nākamo porciju. Gatavos pārkaisi ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru