Fetas un valriekstu maize
Sastāvdaļas
- 250 g fetas tipa siera
- 150 g miltu
- 150 g sakapātu valriekstu
- 100 ml piena
- 100 ml olīveļļas
- 80 g sakapātu melno olīvu
- 4 olas
- 3 ēdk. sakapātu garšaugu (timiāns, rozmarīns, raudene)
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 paciņa cepampulvera
- sāls, malti pipari
Pašu cepta maize piknikam un dārza svētkiem. Fetas tipa siera vietā var pamēģināt arī brinzu vai kazas sieru.
Pagatavošana
1
Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
2
Bļodā samaisi miltus ar cepampulveri, sāli un pipariem.
3
Ķiplokus smalki sakapā un sakul ar olām, olīveļļu un pienu.
4
Iejauc miltu maisījumu.
5
Pievieno garšaugus, valriekstus, olīvas un sadrupinātu sieru.
6
Pildi garenā cepamveidnē, liec cepeškrāsnī un cep 45–50 minūtes.
7
Atdzesē un sagriez šķēlēs.