Shutterstock

Fetas un valriekstu maize

Sastāvdaļas
  • 250 g fetas tipa siera
  • 150 g miltu
  • 150 g sakapātu valriekstu
  • 100 ml piena
  • 100 ml olīveļļas
  • 80 g sakapātu melno olīvu
  • 4 olas
  • 3 ēdk. sakapātu garšaugu (timiāns, rozmarīns, raudene)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 paciņa cepampulvera
  • sāls, malti pipari
Pašu cepta maize piknikam un dārza svētkiem. Fetas tipa siera vietā var pamēģināt arī brinzu vai kazas sieru.

Pagatavošana

1
Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
2
Bļodā samaisi miltus ar cepampulveri, sāli un pipariem.
3
Ķiplokus smalki sakapā un sakul ar olām, olīveļļu un pienu.
4
Iejauc miltu maisījumu.
5
Pievieno garšaugus, valriekstus, olīvas un sadrupinātu sieru.
6
Pildi garenā cepamveidnē, liec cepeškrāsnī un cep 45–50 minūtes.
7
Atdzesē un sagriez šķēlēs.

Pievienot komentāru