Shutterstock

Biešu sausmaizītes

Sastāvdaļas
  • 250 g dažādu sēklu – saulespuķu, ķirbju, sezama, magoņu, linsēklu
  • 210 g miltu
  • 150 ml biešu sulas (sula no 2 nelielām bietēm)
  • 50 ml eļļas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk. sāls
Sausmaizītes viskošāk iekrāsos svaigi spiesta biešu sula, taču vari izlīdzēties arī ar citiem šķidrumiem, piemēram, vienkārši ūdeni.

Pagatavošana

1
Liec visas receptē norādītās sastāvdaļas bļodā un samīci mīklā.
2
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Mīklu sadali uz pusēm. Katru mīklas pikuci izrullē starp divām cepamā papīra loksnēm cepamplāts lielumā. Mīklai jābūt ļoti plānai – ne biezākai kā ķirbju sēkla. No šā daudzuma sanāk divas 40x35 cm cepamās plātis.
3
Noņem virsējo papīru, nogludini malas. Ar picas vai parasto nazi mīklu sagriez sev tīkama izmēra cepumos. Izcepta tā būs ļoti trausla un vairs nebūs sagriežama.
4
Cep krāsnī pa vienai plātij aptuveni 15 minūtes – līdz stūrīši sāk viegli brūnēt.

Pievienot komentāru