Shutterstock

Ābolu plātsmaize

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 600 g miltu
  • 250 ml piena
  • 120 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 20 g svaiga rauga
  • 1 tējk. sāls
  • Pildījumam:
  • 6 āboli
  • 300 g cukura
  • 100 ml salda krējuma
  • 1 ola
Plātsmaizēm vislabāk izvēlēties skābenus dārza ābolus ar izteiktu garšu.

Pagatavošana

1
Krūzītē iedrupini raugu un sajauc ar 1 ēdk. cukura, ļauj tam izkust.
2
Miksera bļodā liec miltus, pienu, olas un palikušo cukuru. Ar āķi samīci viendabīgu mīklu. Pievieno raugu un mīci vēl 5 minūtes.
3
Pievieno sviestu un sāli, mīci vēl 5 minūtes. Izņem āķi, bļodu pārsedz ar dvielīti un ļauj mīklai rūgt stundu siltā vietā.
4
Kamēr mīkla rūgst, ābolus nomizo, iztīri un sagriez plānās daivās.
5
Mīklu izrullē un klāj uz cepamās plāts. Uz tās izkārto ābolus. Ļauj plātsmaizei rūgt vēl pusstundu.
6
Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Plātsmaizes ābolus pārkaisi ar cukuru un pārlaisti ar saldo krējumu, kas sakults ar olu. Liec cepties 20 minūtes, līdz āboli mīksti un maizīte skaisti pacēlusies.

Pievienot komentāru