Shutterstock

Ābolu un vaniļas pīrāgs

Sastāvdaļas
  • 380 g kārtainās sviesta mīklas
  • 5 lieli saldskābi āboli
  • 1 citrona sula
  • 25 g sviesta
  • 3 ēdk. ar kaudzi aprikožu ievārījuma
  • 1 ēdk. cukura
  • 3 tējk vaniļas cukura vai. 1 tējk. vaniļas ekstrakta
Viegli pagatavojams un izskatās brīnišķīgi. Pasniedz to siltu ar vaniļas saldējumu vai pat skābu krējumu.

Pagatavošana 7 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 ˚C. Izrullē kārtaino sviesta mīklu un apgriez tai maliņas, lai veidotos aplis apmēram ar 35 cm diametru. Liec mīklu uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru.
2
Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriez tos plānās šķēlītēs, pārlej ar citronu sulu un apmaisi, lai āboli nesabrūnē. Saliec ābolu šķēlītes uz mīklas, atstājot 2 cm brīvu maliņu. Mazliet uzloki mīklas malas, lai sula netecētu nost no kūkas.
3
Saliec uz āboliem sviesta piciņas un pārkaisi tos ar vaniļas cukuru (vai pārlaisti ar ekstraktu) un cukuru. Cep 15–20 minūtes, līdz āboli mīksti un mīkla kraukšķīga.
4
Uzkarsē aprikožu ievārījumu (ja vēlies, vari izberzt to caur sietu) ar nedaudz ūdens un pārsmērē ar to ābolus un mīklas maliņu. Pasniedz kūku karstu ar vaniļas saldējumu vai skābu krējumu.
5
Ideja! Ja vēlies pati pagatavot vaniļas cukuru, izskrāpē no vaniļas pāksts sēkliņas un samal tās virtuves kombainā kopā ar 200 g cukura. Liec burkā kopā ar izmantoto vaniļas pāksti, kas cukuru aromatizēs vēl spēcīgāk. Tā vienmēr pie rokas tev būs vaniļas cukurs.

Pievienot komentāru